Iasmina Voicu

Fondator Concept Training

Nutriționist

Deși practic meseria de nutriționist de mai mulți ani, Concept Training a însemnat pentru mine concretizarea pasiunii mele pentru domeniul nutriției și al sportului, în același proiect. Pasiunea mea pentru nutriție a pornit de la interesul pentru mâncare, atât în general, de la modul în care se produce, până la efectele pe care le produce în organismul uman, cât și pentru alimentație sănătoasă, în particular, odată ce am înțeles tot mai mult impactul dietei asupra calității vieții mele. Pasiunea mea pentru sport a venit ca și “moștenire de familie”, în copilărie practicând tenisul și handbalul, trecând apoi în adolescență la alergare, iar apoi la fitness.

Sunt o microbistă declarată, fiind în adolescență de nelipsit de pe stadioanele de fotbal dar urmăresc cu plăcere și un meci de rugby, handbal sau de arte marțiale. Să pot aplica informațiile dobândite în anii de studiu pentru a contribui în oricare măsură la susținerea sportivilor mici și mari în drumul către performanță, dar și la îmunătățirea calității vieții clienților noștri prin educație alimentară, este o provocare profesională și totodată o oportunitate de împlinire personală pentru mine.

Ca și nutriționist, mă concentrez pe nutriția personalizată, astfel încât fiecare plan alimentar la care lucrez este atent conceput și adaptat nevoilor specifice fiecărei persoane în parte, pornind de la o anchetă nurițională complexă și urmărind evoluția până la atingerea obiectivelor de la care am plecat împreună, ca și echipă. În restul timpului, mă asigur că informațiile pe care le transmitem la Concept Training să fie cât mai aproape de perspectiva și nevoile comunității noastre, dezvoltând materiale și programe educative complete prin care sperăm să putem contribui la creșterea nivelului de adoptare al unui stil de viață mai sănătos.

Experiență profesională

Fiecare experiență profesională de până în prezent a reprezentat un punct de reper necesar în dezvoltarea mea ca și nutriționist, astfel încât cunoștiințele dobândite din mai multe domenii conexe mi- au acordat premisele pentru a-mi dezvolta propria metodologie și propriul stil de lucru, lucrând astfel în echipă cu clienții noștri, pentru a găsi cele mai bune soluții de optimizare a performanțelor lor fizice și mentale, fie în viața de zi cu zi sau pe terenul de sport.

Experiența de lucru în domeniul industriei internaționale de materii prime și alimente ecologice (bio) mi- a conferit o vastă înțelegere asupra sistemelor complexe care aduc alimentele noastre de pe câmp sau din fabrică în propria farfurie, dar și un respect pentru abordarea științifică și critică a informației nutriționale. Totodată, experiența de lucru în mediul profesional mi-a conferit o bună înțelegere privind nevoile și provocările în menținerea unui stil de viață sănătos și echilibrat ale familiei moderne, presate de timp limitat și obligații multiple. Astfel, metodele și instrumentele de lucru pe care le-am dezvoltat sunt menite să fie cât mai practice și ușor de pus de în aplicare.

Programe educative și proiecte dezvoltate :

Eat Like a Champion : program de educare pentru sportivii juniori privind importanța alimentației în sportul de performanță și principalele strategii nutriționale aplicabile în funcție de sportul practicat

Clean Food / Alegeri alimentare inspirate: program de educație privind alegerea alimentelor echilibrate din punct de vedere nutritiv și maximizarea beneficiilor naturale ale alimentelor prin alimentație.

Mindfulness la Masă / Mănânc conștient: program axat pe managementul poftelor alimentare și a mâncatului emoțional prin aplicarea tehnicilor de mâncat conștient adaptate la cerințele stilului de viață modern.

Educație și certificări profesionale relevante:

  • Curs de metodologie în nutriția sportivă de performanță “Integrating Nutrition into training”, EXOS, USA
  • Curs de specializare în nutriție sportivă „Nutrition, Exercise and Sports”, Wageningen University and Research, Olanda
  • Curs de specializare în prevenirea risipei alimentare și promovarea alimentației sustenabile „Global Learning Approach on Food Waste”, Organizația Națională pentru protecția consumatorilor, România
  • Masterat în Științele Nutriției, Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, România
  • Tehnician Nutriționist, Certificat de calificare profesională eliberat de Ministerul Educației și Ministerul Muncii, România
  • Manager de Proiect, Certificat profesional eliberat de Ministerul Educației și Ministerul Muncii, România
  • Facultatea de Alimentație Publică și Turism, Universitatea Transilvania din Brașov, România
  • Colegiul Național Andrei Șaguna, Brașov, România